zincofer ? 12weeks already

Assalamualaikum and hai semua. Saya nak share Dan Minta pendapat. Semalam saya 1st time makan ubat zincofer. Saya makan Malam pukul 11 then tido tibe2 pukul 4pagi saya bangun muntah ubat Tu until pukul 7 tadi baru stop. Saya muntah sekali cirit-birit. Total 5 Kali muntah 3 Kali cirit-birit. Muntah sampai tak de apa nak keluar dah? Saya nak Tanya kalau tak makan ubat ni boleh ke? Sebab saya rasa ubat ni tak sesuai dengan saya. ? Next appointment 2/4 lambat lagi. Ke boleh terus kan makan folid acid je?

1 Balas

Ubt tu utk tmbh drh. Klu hb tinggi xde mslh utk skip. Boleh je pergi farmasi beli ubat lain. Ada byk jenis lain lg. Klu nk jimat, pergi je klinik terus tkr ubat. Xyh tggu smpi cek up.

4y ago

Tu lah saya Ada baca ubat Tu untuk tambah darah. Huhu Hari ni makan folid acid balik takut nak makan ubat Tu😔😅btw tq sebab respond 😊🤝