Air Ketuban

Assalamualaikum hai semua mummy, nak tanya ni.. saya pregnant 32w nak masuk 33w, semalam checkup semua Alhamdulillah ok cuma doktor cakap air ketuban saya ngam-ngam je tak lebih tak kurang betul-betul dekat borderline. Ada tips nak tambahkan air ketuban tak selain kerapkan minum air kosong? Harini perut mengeras, kalau baby bergerak pun gerak kat dalam tak nampak timbul-timbul macam biasa dia zumba atau bergusti dalam perut. Risau pulak hmmp Plus normal ke kalau jalan ke berdiri lama jadi sakit dekat dengan miss v tu? Even tidur nak mengiring ke kiri ke kanan pun boleh terasa sakit macam lenguh tu.

2 Balas

Yup normal kalau sakit area bwh even time nak mengiring kiri kanan pun sakit sbb biasanya baby dah turun ke bawah. Nanti dah hujung2 lagi sakit. In shaa Allah baby okay. Yg penting cukup 10 gerakan. Kalau tak, boleh scan.

Normal