Air ketuban kurang

Saya dah genap 37w harini. Last week saya buat checkup tapi doktor kata air ketuban kurang. Cuma 5ml saja. Ada sesapa kat sini sama macam saya tak? Boleh kongsikan tips cara bagaimana nak tambah air ketuban. Tanda2 nak bersalin takde lg ni. Baby pun still aktif lg dalam perut. Minta tlg kongsikan tips kalau boleh

1 Balas

saya dulu pun air ketuban kurang. admit ward 3 hari. balik dr hospital mkn buah tembikai banyak2, minum air masak, air kelapa. yg penting kena alert gerakan baby cukup 10 sehari. week 39 4 hari selamat bersalin secara normal. contraction 24 jam.

4y ago

alhamdulillah.. semoga dimudahkan urusan puan sehingga bersalin nanti ya 😊