Tidur Telentang?

Assalamualaikum, hai Ibu2 semua. Sy ada nk tanya la. Sy skrg mengandung 19 minggu. Bahaya ke kalau kita tidur dalam keadaan telentang. Sebb biasa nye mula2 tdo mmg mengereng ke kanan, tp sedar2 bangon je dh telentang.

2 Balas

Sama lah . Sebelum tidur dah make sure dah mengiring ke kiri , bila tersedar je dah terlentang . Tak boleh , perut dah besar pun selesa tidur terlentang . Bahaya sebenarnya sebab ada risiko pada ibu . Tapi saya ada baca doc post , dia cakap tidur macam mana pun tak pe asalkan kerap ubah posisi