Tidur telentang .

Ada resiko tak untuk ibu hamil tidur telentang sebb selesa bila tidur keadaan mcm tu berbanding mengiring . Sy dari first pregnant sampai ke 38week still tidur mcm tu . Nak tnya pendapat ibu-ii semua ada kesan buruk tak jika tidur telentang ??

5 Balas

same!! dulu sy suka tidur meniarap. even tgh pregnant pun 1/2 meniarap lg.. kejap2 mengiring. tapi bila dah masuk hujung 2nd trm ni selesa tidur terlentang pulak. tidur mengiring je mesti lenguh belakang. meniarap mmg tak boleh la. so entah la sy pun tak tahu bahaya ke tak. :'(

kalau ikut pesan nurse & baca kat google, tak digalakkan. takut oxygen tak sampai kat baby. tapi tiap kali saya terjaga dari tidur, tau2 dah terlentang 😂 padahal sebelum tidur mmg dah mengiring. huhu in shaa Allah takde pape. doa banyak2 yee

2y ago

Tuh laaa tadi ada tnya nurse dia ckp oke ja tapi bby kat dlm la tak selesa sikit sebb ruang agak sempit dia akan kacau ibu laa tuh laa harap takdak apa-ii laa kan 😂

nurse cakap tak elok tidur terlentang waktu pregnant, kena tidur mengereng. letak bantak kat belakang badan bagi selesa

Mungkin menyebabkan stillbirth kalau salur darah ditekan

Saya pun bangun2 je eh ttido tlentang huhu