tidur telentang

19 weeks 3 days tkpe ke tidur telentang ?

3 Balas

Tidak digalakkan bila masuk 2nd & 3rd trimester sbb kemungkinan boleh membahayakan nyawa baby dlm kandungan 😔 Sebaiknya tidur mengiring ke kanan atau ke kiri. Kata pakar, tidur terlentang pd 2nd & 3rd trimester boleh menganggu pengepaman darah dlm badan ibu & seterusnya pengepaman darah ke plasenta & baby. Bila pengepaman darah terganggu, oksigen kpd baby jugak terjejas. Jadi ada risiko di situ. TAPI saya faham,bukan senang nk control posisi tidur lebih2 lg bila dah nyenyak tidur 😅 Saya sendiri struggle utk kekalkan posisi tidur walaupon dah kepit bantal kiri & kanan sebab sejak azali tidur buas 😂

3y ago

Pnh dgr jgk tp kan yg plik knp mse wt ctg kne tdo telentang?? 😂😂

sy sampaikan dah trimester ke 3 ni tidur terlentang.. kadang x slesa baru mngiring kanan.. kalau dh lenguh pusing kiri.. pastu kang duduk.. serba xkene

2y ago

Saya pun..salah satu sebab saya ade slip dics..bila memgiring tu terasa sangat sakit nye and tak selesa..tapi dalam pada masa sama risau jugak..ade effect besar ke kalau tidur telentang…?

Tak digalakkan bila masuk 2nd trimester