jumpa doktor atau tunggu?

Assalamualaikum, hai ibu2, nk minta pendapat, saya dah setahun berkahwin , setiap bulan sy ber opk, saya jumpa waktu subur sebulan sehari kdg sebulan 2 hari, tapi sampai ke hari ni sy blm berjaya hamil, patut ke sy pergi jumpa doktor untuk ujian kesuburan? atau masih awal lagi.

8 Balas

Seeloknya bukan puan sorg je yang jumpa doktor untuk saringan kesuburan. Pujuk suami sekali. Dua² kena buat saringan, bukan puan sorg. Kadang² masalah bukan pada isteri, pada pada simen/air mani suami. Iya kita nampak mereka normal sahaja. Boleh keluar air mani, tapi peratusan sperma yg berkualiti dalam air mani tu yang jadi pertanyaan. Kalau suami merokok lagilah perlu buat saringan.