Berkenaan kesuburan

Halu semua. Nak tanya, kalau period tak teratur susah ke nak jumpa waktu subur? Saya hari2 test opk tapi tak jumpa lagi yg terang. 😢#TTC #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya #bantusharing

Berkenaan kesuburan
2 Balas

Saya pun period tak teratur. Tp Alhamdulillah ada jumpa waktu subur. Tp kadang2 tak jumpa jugak. Alhamdulillah kalau diizinkan Allah saya mengandung bulan ni sbb saya dah test upt +ve cuma awal lagi dan belum scan. Sis jaga makan, kurangkan pengambilan gula. Sis bersama je dgn pasangan 3 hari sekali. Ada rezeki in Sha Allah lekat. Jgn give up k

2y ago

Ada guna jugak. Tp lama2 saya dah mls hahah. Saya akan bersama dgn suami setiap 3hari sekali. Cth kalau bersama hari isnin, hari selasa dan rabu cuti. Khamis bersama. Sbb kita nak sperma yg berkualiti sentiasa ada dlm rahim. Kot2 time tu telur dah matang jadi sperma dah ready. Haa lebih kurang gitu lah konsepnya 😂 suami pun ada amalkan supplement speman dgn kapikachu himalaya. Kita isteri just kena jaga mkn. Saya mmg tak minum air manis. Cuma saya kena kawal makan fast food hehe

Sis bersama ja d hari ke14-16 lepas haid,,xperlu tggu smpi opk positive.sy buat mcm tu