Cuba nak tanya je

Assalamualaikum hai ibu2 eyka nak tanya ada tak ibu yg bersalin mana2 hospital swasta? Nak tahu kos blh kongsi kan tak dengan eyka😊... Lagi 1 ibu2 di sini ada tak yg tak ambik viksin? Bersalin di kerajan atau swasta? Perkongsian ibu2 amat2 eyka hargai♥️ Terima kasih kerana ☺️

9 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sya bersalin Di KPJ bulan 8 hari tu..kos utk bersalin biasa rm3999 Kalau x silap…tp sya ambik epidural…cmpur dgn ubat2..nk dkt rm6k jgk Kalau normal..bilik single jd suami Boleh bermalam sekali…pakAge tu utk 3hari 2mlm…Cuma sebelum nk bersalin..kena jumpa Dr yg kita nk bersalin tu dlm 4kali atau lebih x silap utk bersalin dkt swasta…kalau last minute dia x lyn biasa…jd sis kena call hospital utk Buat appointment…kena awal tau sis…mcm kandungan dh masuk 7bulan tu boleh sgt dh…sebelum sya ke hospital swasta..sya update dgn KK je sis..nk dkt 6/7 bulan Baru p daftar kt KPJ..sblum nk check in hospital tu..kena Buat swat test dulu dgn suami Kalau suami nk bermlm sekali…

Baca lagi
1y ago

Lawa bilik single kpj dia…

Post reply image

harga hospital swasta pun berbeza, selalunya standard normal rm2.5k ~ 3k ke atas, tu tk termasuk klu perlukan epidural ke, kena guna forceps ke, etc ada charge tambahan. bersalin luar waktu bekerja (malam~subuh) ada extra surcharge lagi. ikut harga wad berapa katil apa semua pun boleh lain harga. maybe boleh survey yg dh sedia ada pakej bersalin

Baca lagi

sy bersalin hospital Putrajaya, brsalin normal, duk wad 3 hari. induce & amek epidural. total rm 1.3k shj. suami bole msuk labour room teman smsa brsalin. klau caesar rm 2k ++. Hosp Putrajaya kira swasta gk tp lyanan sgt bgus, nurse & doc baik, sgt membantu.

1y ago

Ohhh murah jugak ea... Tp jauh pulak dng rumah saya😅suami je yg keja putrajaya duduk klng😜

Kena survey hospital sis, kdng ada promotion.. normally bersalin normal 3k keatas.. kalau czer/emergency czer 10k keatas.. depends on hospital.. kdng ada installment.. selalu nya kena check up kat swasta 2/3 kali sebelum bersalin..

Saya bersalin di swasta scara normal. Total cost dlm 8k+. Stiap hos swasta charges x sma. Mcm saya request induce dan epidural . Stiap check up yg dilakukan oleh doc smasa dlm bilik wad kena charge. 😅.

Super Mum

harga swsta kalo norml mb 2k++. .kalo czer 3k++. .berbeza stiap hosp swsta. .bole servy2 dlm fb..tp 2 la. .lynan oke la kalo swsta ny .heherse stiap ibu pregnant kne amik vaksin. .

Pernah bersalin 1st swasta 2nd,3rd & 4th gov.. tkde beza ok sgt cuma bezanya if spend duit dkt gov blh beli peralatan bby lebih

Saya bersalin dkt kpj. Kena emergency caeser. Total cost dalam rm12k lepas rm7k discount from hospital.

VIP Member

Hospital gov pn ok juga klu ambk class 1.. murah dri swarta la..