Bersalin +GBS

Assalamualaikum, nak tanya ibu2 kat sini siapa yang pernah bersalin kat hospital columbia asia kt nusajaya Jb. Boleh tahu tak harga total kos bersalin sana. Harap ada yang reply. Atau mana2 hospital swasta mana yg berbaloi. Kalau ada GBS swasta terima ke,mahal sgt ke kalau bersalin di swasta if ada gbs. Terima kasih 🫶🏼🙏🏻

5 Balas

waalaikumsalam. Saya Columbia Asia tebrau jb. sedang menunggu gelombang cinta. skrg 38weeks. columbia tebrau as per doctor obygyn saya slalu checkup, normal delivery around 5k-8k. yg sampai 8k tu sbb induce & epidural. kalau normal, biasa 2days 1night takde apa2 masalah tak lebih dari rm6k. Tu yg doctor sy ckp. depo rm3k, masa hari bersalin masuk ward. balance after discharge. single room tu kena tengok availability. harap menjawab persoalan sis. doakan sy selamat bersalin esok lusa, before due date lah. aamiin yra...

2y ago

Salam sis. Saya baru baca. InshaAllah semoga sis selamat melahirkan zuriat sis ya. Selamat berpantang sis ❤️

Sepupu saya bersalin di Columbia Asia bulan april tahun ni. Saya tanya dia berapa kos, dia kata lebih kurang RM6k, bersalin normal, duduk ward dalam 2 hari 1 malam. Tapi dia tak ada GBS la. Dia pilih single room. Kalau nak double confirm puan call je hospital and dapatkan quotation. Biasanya kalau hospital swasta ni dia ok je layan pertanyaan kita 😊

klu sis nk tw hrga hospital swasta bley check kt ig dyorg or official website.. sblum admit utk bsalin, normally kne wat checkup kt sne dlu.. klu ade msalah ksihatan, kdg2 dyorg refer ke gov.. ape2 pun memg kne checkup kt swasta dlu..

mcm nie je la sis klau nk brslin kt hspital swasta memg nk sdiakn dlm 10k mcm tu, lgi brslin czer pstu kne tahan berhari² memg lbh 5k la.. so pape memg 10k dh de la kt tgan, stndby lbh xpe jgn kurg..

kalau ada gbs, bersalin normal kejap ja. Baby yg kena tahan wad. Minimum 3 hari.