Pantang

Assalamualaikum guys, nak luah sikit ni, saya baru beranak bulan 11/2019 haritu, saya ada cucuk perancang tapi pregnant jugak time 14/3/2020 baru ni, sekarang kandungan 22 weeks 6 days dan baby first baru nak masuk 8 bulan.Saya cuba redha kan diri ni sebab saya anggap semua tu rezeki dari Tuhan. Saya cakap dgn suami yg mak saya tak larat nak jaga saya pantang dah sebab dia dah berusia lepastu mak mentua saya pulak kerja dan agak berusia jugak, saya suruh dia ambik cuti tapi dia ckp tempat kerja dia susah ambil cuti, bila suruh ambik confinement lady dia mcm acuh tak acuh sebab agak mahal. Salah ke saya nak suami saya jalankan tanggungjawab dia sebagai seorang suami jaga saya time saya pantang sbb saya tahu nanti mmg tak larat dgn anak first yg baru nak dapat kaki lagi dgn pantang lagi.Saya stres sgt sbb bila ckp dgn suami, dia mcm nak lepas tangan dan suruh kita buat semua sendiri, padahal sama sama buat anak, tapi yg menjaga nya saya sorang. Saya cuma suruh dia ambik unpaid leave untuk jaga saya, dia belum cuba tanya lagi tapi dah beria ckp tak boleh seolah olah nak lepas tangan. Saya kecewa sgt sgt dgn sikap suami saya.

1 Balas

sy simpati dgn sis, dgn anak sulung yg msih trlalu kecil.. sis ade cuba tnye2 kakak or adik2 yg boleh jagakan sis pantang smentara? hal suami tu, klu dia msih berkeras acuh x acuh xmau tlg, bolehlah sis suh dia pantang setahun x bersama lepas ni dgn alasan 'sedap sama2, sakit aku sorang merasa'.. adil pun adil.. sakit plak atii kita nii..haishh..