coffee in pregnancy

I am 7 weeks pregnant and love coffee very much. But i only took plain instant coffee. Can i continue consuming coffee during pregnant?

4 Balas

Sy pun sama suka minum Coffee.. Pernah jugak Google pasal ni. Jumpa satu artikel tu kata tak boleh lebih 2 gelas besar. Jadi sy minum Coffee nipis jer.. Satu gelas je satu hari. Kalau buat 2 gelas.. Sy minum half je. Buat hilang ketagih. Tp tak elok sikit la kalau ade hb low.

Dalam buku pink ade cakap pasal ni. Ape kesan kopi, bile boleh minum kalau teringin. Kalau ade anemia/hb low lagi lah jgn minum selalu

Sy pn mc mnum kopi tp jrg la..nak mnum sgt bru buat😆

Klau ada masalah Hb low.. better jgn mnum