Can pregnant women drink coffee

Assalamualaikum dan hi semua, nak tanya, perempuan mengandung, boleh minum coffee x? I am a coffee lover. Tp, since pregnant I stop taking coffee sebab ada dgr its not advisable. Sekarang trasa mcm nak minum. So, nak kan kepastian. Betul ke pregnant women x elok minum coffee?

16 Balas

Waalaikumussalam sis, ya memang betul. Coffee tak bagus untuk pregnant lady. Saya langsung tak minum coffee msa pregnant. Tapi kalau sis teringin, boleh minum sikit je. Ni artikel ttg minum kopi masa pregnant : https://my.theasianparent.com/minum-kopi-ketika-mengandung