menyusu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua Saya ada satu soalan berkenaan dengan penyusuan bayi. sekarang bayi lelaki saya berumur 2 bulan. sekarang ni jadual penyusuan dia agak lari dari yang sepatutnya. sebagai contoh apabila dia menyusu pukul 2 atau 3 pagi kemudian pukul 9 pagi baru dia mahu menyusu semula selepas itu mungkin pukul satu atau pukul 2 atau pukul 3 petang baru dia minum susu sebab dia suka layan tidurnyasoalan saya bagaimanakah saya nak memujuk dia supaya dia minum susu Yangtz secukupnya

3 Balas

Setiap 2jam kne kjut kn baby mnum susu, jgn biarkan die lyn tido..klau x nti susu drop sbb kurg demand dr bby..

Susu bdn kne sejam @ dua jam xblh lma nty drop susu

5y ago

malam je dia menyusu badan kalau siang mnyusu botol sebab kerja

Brp oz klau dia myusu? Bby sy mcm ni jg.