bayi tak dapat menyusu

salam saya nak tanya pasal penyusuan susu ibu.anak saya 2 bulan .beberapa ni dia macam susah nak bukak mulut dia masa nak menyusu.nak menyusu dia pun kena tunggu dia bukak mulut.dan bila menyusu je dia bukak mulut kecik je.lekapan tu jdi salah.saya risau dia x dpt susu yg cukup.dia macam xnak bukak mulut luas luas.first time jdi macam ni sebelum ni okay je.dan saya perasan dia macam kurang kencing .dan pampers dia pun kurang basah dalam masa 1 hari.apa sebab jdi mcmtu ye

2 Balas

Cuba awak check lidah dia mungkin jadi kulat susu ke apa, kena kerap cuci lidah dia guna oral cleaner atau pun awak ambik tuala kecik yg bersih and then basahkan dgn air suam pastu try cuci lidah dia. Mungkin baby taknak menyusu ni sbb sakit kulat susu tu

da check dlm mulut dia ke, kot ada yg tak kena ke, sbb dari cara awak ckp mmg nampak dia tak cukup susu juga tuh.