Cara Ajar Guna Botol

Assalamualaikum dan selamat pagi semua . Boleh saya tahu macamana nak ajar anak yang fully bf minum pakai botol . Anak saya dah nak masuk 11 bulan . Saya terpaksa bagi dya guna botol sebab nak hantar masuk taska . Tapi dya xnak langsung . Saya dah buntu nak buat mcmna ? Ada cara x ? ? Sekarang saya bagi dya try botol tommee tippee dengan anakku . Puting tommee tippee dya minum tapi main² . Mcmna nak kenyang . Tolong sayaa ??

10 Balas

Saya x sure jawapan saya akan membantu.. Baby saya stop guna botol susu masa umur 8 bulan lebih..lepas dia boleh makan masa umur 6 bulan, saya slow2 ajar dia minum susu guna sippy cup..bila dia dah terer guna sippy cup, saya stopkan terus botol susu.. Sbb saya taknak anak ketagih botol susu dan gigi rosak..

4y ago

Oo faham2.. Kita takut dia x ckup nutrient kan.. Menu anak biasanya mcm mana? Tekstur makanan dia jenis yg mcm mana?