kuning tinggi dan berat badan bayi turun

Assalamualaikum dan salam sejahtera mommy. Td sya g check kuning baby 14.9. Mcm mna ye cara nk bg rendah.. Klau sampai 15 bby terpksa kena tahan wad😭😭😭 . Tlong sgt. Dh bnyk cara sya buat. Sya dh kerap bg susu bdn. Tp naik jugak. Berat badan bayi pulak mkin menurun. Mntk pendapat smua😭😭

1 Balas

waalaikumsalam. umur baby bape hari puan? normal 2 minggu pertama berat baby turun. kerapkan df baby sambil buat breast compression masa df. df sejam sekali. ibu elakkan mkn jamu, bawang putih,halia, lada hitam.