Cara untuk adakan balik susu badan.

Assalammualaikum ibu2 smua. Maaf nk bertanya , ada tak ibu2 dkat sini yg ad pengalaman stop susu bdn lpstu nak susukan balik. Macam mana yaa cara untuk adakan balik susu badan yg dh kering? Ada tak any supplements yang bole sya ambil? Baby sya masa lahir hritu sya bg susu formula sbb susu sya tak banyak and dy pun xsuka mnyusu bdn. Now baby sya dh 3 month kdg2 sya cuba letak nipple sya dkat mlut dy dy isap tapi susu tak ada 😞 kalau ibu2 tahu cara nk adakan susu bdn balik bole share yee. Klau bole sya nk fully susukan badan anak saya 😞 #ingintahu

1 Balas

Puan, kerapkan buat skin to skin bonding dgn anak penuh kasih sayang. Boleh dapatkan bimbingan drpd nurse laktasi atau kaunselor penyusuan bertauliah berdekatan puan