Cara turun kan kuning baby

Anak sy dh hri ke 16 tp kuning msih tinggi lg 186.baby kerap berak,berat pon naik tp mkin naik pulak kuning dy.sy bg susu sejam skli, kdang2 xsmpai sejam pon dh mnyusu, baby pon kuat menyusu tp mcm mne kuning blh naik. Ibu2 ada petua x untuk turun kan kuning baby.

7 Balas

kuning bb ni mmg akn naik dulu.. awk kerap bg bf je.. jgn stress.. mommy x boleh mkn pedas2..lada, lada hitam,cili padi, halia, kunyit.. jgn masak cmpur bhn2 ni.. awk mkn apa pun jgn letak bhn2 tu.. mommy boleh minum susu kambing 2x sehari and feed baby😊. sekiranya ada turun sikit pun ok dah.. ank sy hampir 28 hari nk turun kuning nya.. sy just bf je..

Hi, Puan. Doktor ada beritahu sebab anak Puan kuning? Anak saya prolonged jaundice. Reason darah kami tak sama. Saya B+, baby O+. Maaf, saya tiada tips. Saya hanya fully BF baby. Itu sahaja yang saya buat. Asalkan baby buang air besar dan kencing okay. Berat pun naik. Cuma tepat umurnya 2 bulan baru pulih. Harap membantu.

dlu baby sy pn ada kuning. ibu mertua mndi kn dgn buah kundur. alhamdulillah x smpi seminggu ulang alik klnk da trn. selama seminggu tu pn sy x bg pki bedak. lps kuning trn da bru pki bedak n bg bby fully bf la. skg ank sy bln dpn da nk msk setaun.. 🤗 alhamdulillah..

kerapkan bf baby & kena jaga gak pemakanan puan. selagi baby masih ada jaundice, puan elakkan makan makanan yang berempah & herba. semoga baby cepat discharge jaundice & selamat berpantang puan ❤️

anak pertama saya 2 bulan lebih ulang alik KK utk check kuning.. last2 die turun dengan sendiri nya masa usia die ,2 bulan lebih nak masuk 3 bulan

kalau kuning mmg susu ibu sgt mbantu hilangkn kuning

mandikan dengan air nila dan air basuhan beras