cuti berpantang selepas keguguran

assalamualaikum dan salam sejahtera ibu-ibu semua. saya baru lepas keguguran (8.4.2020) kandungan 3 bulan. saya hanya dapat mc selama seminggu sahaja. sedangkan saya diminta berpantang selama sebulan atau lebih kurang 2 minggu.. macamna saya hendak bekerja dalam keadaan berpantang.. buat pengetahuan semua. saya bekerja di hospital di bahagian emergency department.ada mana2 momies yang baru lepas keguguran? boleh share berapa lama kamu semua dapat mc rehat? terima kasih

4 Balas

Sis mmg prosedur mc seminggu atau 2 mingg..sis kan keje hspital,msti tau...sy pn br gugur...kene keje cm biasa la..xpon sis amik cuti rehat...keje bole je cuma pakai je stoking tebal,sweater...jaga mkn...

4y ago

tula.. baru masuk kerja hospital 😂

Keguguran mmng akn mc smnggu sje sb bukn bersalin biasa smpai cuti lama.. sy ms ggur pn sme cuti smnggu.. mmg dh tertakluk dlm law xde keguguran cuti lebih dri smnggu kcuali cuti bersalin..

Sama mcm saya. Dpt mc seminggu jer. After 1 week pergi kerja mcm biasa. tapi pakai stokin tebal sweater. Takbt kerja berat. mkn pn jaga jgak

Sy try up status sis ni ea..hrp ada yg blh mmbntu sis dan mmbri jwpn ..