Mengenai baby

Assalamualaikum Anak sya dah 11 bulan lebih adakah normal bila dia berdiri jengkit kan kaki seperti di dalam gamba?

Mengenai baby
1 Balas

Tak bagus rasanya , dia geli atau ada masalah lain . Rajinkan layan anak main supaya dia boleh explore texture lebih meluas . Kalau dia takut atau geli nak sentuh temankan dia . Awak boleh google untuk tahu lebih lanjut . Anak saya pun ada setengah benda yang dia takut nak sentuh . Macam kat rumah mak mertua saya ada kerusi yang dah dicakar kucing , banyak kali dia pergi situ tengok and at the same time bila ada bunyi dia akan terkejut sebab tengah dalam keadaan takut . Then babah dia teman sampai dia berani sentuh . Pergi supermarket pun dia takut nak sentuh sayur yang ada akar . Rasanya benda macam ni tak berapa bagus untuk perkembangan baby