Anak 4bulan xberdiri bila sokong

Saya risau anak saya 4bulan 23hari kaki xnak jejak bila kita buat dia berdiri .. normal ke ibu2 . Rasa sedih bila org lain pegang buat berdiri anak bengkokkan kaki , dia cakap kenapa kaki xnak pijak ? Saya tngk baby org lain 3 bulan dah boleh berdiri bila kita sokong dia ..

3 Balas

Jgn compare milestone ank kita dgn org lain. Nanti ibu yg sedih / stress. Cth mcm meniarap/merangkak, ada bby yg cepat, ada bby yg sedikit lewat. Ada cara yg ibu kena praktikkan. Dlm buku pink pun ada panduan, julat umur berapa baby blh buat itu ini. Jgn risau ok.

2y ago

thanku sis ..

Baby dh boleh meniarap tak sis? Sbb bila meniarap dia akan guna kaki jugak kan utk berpusing.

2y ago

belum boleh lagii .. dia adala bergolek meniarap dalam 3-4 kali sekarang xnak dah sekarang ni dia cuma mengensot gtu je .. tapi kaki dia mmg kuat menendang kalau saya tengah tukarkan pampers ke apa ..

Hi sis, anak sis dpt berdiri time umur berapa? Anak saya pun mcm ni

1y ago

Thank you sis