bayi 11 bulan mcm tak minat tatih

assalammualaikum ibu2, nk tnya. bayi 11 bulan dia bole berdiri lama tpi bila kita ajar tatih mesti dia duduk. dia takmau berjalan. normal ke?

5 Balas

normal sis. petang² sis bawa anak main kat playground. bagi anak pijak rumput atau pasir. kat rumah bagi anak main mainan yang boleh bergerak contoh macam kereta pullback ke. bila mainan tu dah jauh sis suruh anak sis ambil. kalau dia merangkak sis boleh pegang dia ajar dia tatih ambil barang tu. tak pun bagi anak guna baby walker yang jenis sorong. biar dia berdiri tolak sendiri jalan

Normal. Teruskan stimulate baby dengan aktiviti yang sesuai. Macam saya suka biar anak explore sendiri waktu playtime dia. Saya letak mainan dia kat tempat yang unreachable. Kiranya anak kena bangun untuk ambil. Itu salah satunya hehe

4w ago

ouhh hehe mashehh tips nyaa bole cuba nnti.

anak sy berdiri lama pegang dr 8m, 9m mmg dh meneroka jalan mana dia blh pegang, org panggil meniti.. tp berjalan sendiri masa 1y2m

cuba beli push walker kt shopee..mula2 main tolak2 dgn dia lama2 dia akn cuba sendiri..