Baby susah tidur

Assalamualaikum. Anak sy 2 bulan 20 hari,tak suka orang dukung dia cara baring. Nak kena dukung cara berdiri je skrg. Kalau dia ngantuk,nk dodoikan pun susah sebab dia akan makin nangis bila dodoi cara baring tu. Boleh x bagi tips cara utk dodoikan baby selain dari guna cara baring tu? Kalau dodoi cara berdiri dia taknak tido plk😵‍💫

5 Balas

sama anak saya. tp saya bedung dia kalau nk tidur siang mlm tk berani dh sbb dia dh pandai balik badan , lepastu bg susu pastikan dia tak berpeluh, pampers pun okay tk penuh nanti dia lelap sendiri . kalau dia mengamuk jugak baru saya tegakkn dia letak kt bahu sambil tepuk badan dia dodoi sikit nanti dia lena . tk jln jugak sy baring letak dia atas dada sy . kalau malam dia pandai tidur sendiri lepas susu . sebab sy awal awal lepas maghrib dari dlm pantang mmg gelapkn bilik , pukul 830 je dia terus tidur sekarang ni . siang jelah tk dpt rentak dia lagi