Berakhir sudah penantian kami 😔

Assalamualaikum and hi alls momies .. hrini berakhir lh sudah penantian sya yg selama ni menunggu.. mlm jumaat ni jugak syee keguguran untuk 7 week.. this is my first baby 😔 allahu terkilan sgt sbb x dapat jga kandungan first ni... Before ni sye prnh post psal bile kencing kluar selaput darah .. dan 4 hari darah kuar mcm period dan sye cuba positif kn itu hnya haid tpi bukan .. sye dh admit wad bfore ni mse first kuar darah dan doc dh check smua .. tunggu tarikh minggu dpn untuk dtg blik but ia x kesampaian 😔😔 doakan sya untuk mula berpantang.. sye doakn korang smua selamat sihat dipermudahkan urusan bersalin dan segalanya 🥺.. sye prlukn positif support dri you all #firstmom #firstbaby #pleasehelp

Berakhir sudah penantian kami 😔
43 Balas

Saya pon first pregnant gugur. Down jgk lah. Smpai tiap hari ot kat tmpt kerja. Sbb nk sibuk kn diri. Xboleh dok rumah. Nnti mula lah nk ngis. Alhamdulilah 3 bulan lpas tuh pregnant blik. Jga btol2. Berhnti kerja. Sbb bdan xkuat.. Skrang dah anak 2 pon. Gugur 13/10/2019 pastu lahirkan ank 13/10/2020🤗🤗🤗

semoga awak tabah menghadapi ujian ini ye, tak apa, insya Allah lepas ni, Allah akan bagi yg lebih baik.... sy 3 kali keguguran, sblm dapat anak pertama, 2 kali gugur. Sedih memang sedih, tp kita positifkan diri. Sy doakn moga2 lepas ni, ada rezeki awak ye. Org kata, biasanya lepas gugur akan cepat lekat.

Allahu, salam takziah sis. InsyaAllah rezeki sis lepas ni akan lebih baik. percaya kepada ganjaran Allah kepada hambanya yg bersabar, InsyaAllah Allah sekali pun tak kan sia2 kan penantian dan usaha sis. semoga sis tabah menghadapinya, healing well and come back stronger 💪. jangan putus asa yaa sis.

Hi sayang, terus kuat ya. jangan merasa gagal / menyesal. sy 1st pregnancy pun gugur. kata doctor ia normal. ramai jugak mcm tu. tetap kuat supaya boleh usaha utk next pregnancy taw. awk boleh, inshAllah..sekurangnya awk dah buktikan, awk boleh pregnant..virtual hug

in shaa Allah ada lagi rezeki sis lepas ni . saya anak sulung saya meninggal dalam kandungan . masa tu dah 30week dah . dia meninggal . beberapa bulan lepas tu saya mengandung anak ke 2 . in shaa Allah nanti ada rezeki sis . semoga Allah permudahkan urusan sis ye.

wsalam..mg puan kuat ..dan mg Allah gnti kan yg lebih baik lepas ni .jgn stress2 dan sedih2 k . kuatkan smgt..in shaa Allah nnti akn ada rezki lepas ni...Allahuma aamiin Ya Mujib ...jg dri bebaik k..may Allah alwys bless u .aamiin

bertabah ye insyallah ada rezeki lagi untuk sis.... sy pn pnh keguguran tp x lama lepas berpantang period cuma 3bulan lekat lagi smpai skrg dh msuk 12w sy doa kn sis kuat.... insyallah sis dpt baby comel soleh san solehah aamiin

try konsisten makan acid folic untuk bagi kuat rahim. 3 bulan sebelum pregnant dan time pregnant. saya dulu memang konsisten makan acid folic sampai bersalin. alhamdulillah kandungan kuat. kita ikhtiar insyaAllah, Allah bantu.

Saya pon baru gugur, 7 minggu 4 hari. Tadi doc scan janin tak membesar dan takde denyutan jantung😭 sedih sangat suami pon tgh kursus, jadi saya takde peneman dah anak dh gugur, suami pulak jauh sbb pjj😔

insyaallah ada rezeki lepas ni.. sy pon baru beberapa bulan miscarriage anak 1st 20w5d ( baby girl) disebabkan cervical insufficiency.. Bulan ni alhamdulillah sy dh pregnant balik 5w.. sabar n kuat ye sis..