Berakhir sudah penantian kami 😔

Assalamualaikum and hi alls momies .. hrini berakhir lh sudah penantian sya yg selama ni menunggu.. mlm jumaat ni jugak syee keguguran untuk 7 week.. this is my first baby 😔 allahu terkilan sgt sbb x dapat jga kandungan first ni... Before ni sye prnh post psal bile kencing kluar selaput darah .. dan 4 hari darah kuar mcm period dan sye cuba positif kn itu hnya haid tpi bukan .. sye dh admit wad bfore ni mse first kuar darah dan doc dh check smua .. tunggu tarikh minggu dpn untuk dtg blik but ia x kesampaian 😔😔 doakan sya untuk mula berpantang.. sye doakn korang smua selamat sihat dipermudahkan urusan bersalin dan segalanya 🥺.. sye prlukn positif support dri you all #firstmom #firstbaby #pleasehelp

Berakhir sudah penantian kami 😔
43 Balas

ibu2 yang pernah alami keguguran ni insan terpilih. ibu yang kuat. Subhanallah. Salam takziah & Semoga sis tabah dengan ujian ini. Saya pernah bleeding start 12w until 18w. gi hospital tak terkira berapa kalinya, akhirnya usia kandungan 18w baby tak dapat bertahan, saya bersalin normal sendiri di rumah. Saya bleeding teruk sepanjang tempoh tersebut. around 16w keluar darah beku teramat besar tapak tangan. terkejut tengok, menggigil satu badan😢. dah redha kalau baby dah takde, tak sangka cek heartbeat semua normal Allahuuu. Saya ambil masa 3 tahun untuk pregnant semula untuk hilang trauma 🥺 ini pengalaman kehilangn anak kedua.. after 3 years saya pregnant, baby boy. sekarng ni preggy lagi.. insyaAllah sis rehat2 jgn terlalu stress yaa. lalui ujian dengan tenang & sabar. Semoga sis cepat sembuh, insyaAllah semoga kandungan selepas ini tumbuh sihat & sempurna sehingga hari kelahiran. aamiin yaa mujib

Masa saya pregnant 10 minggu, saya pernah bleeding sampai bila saya basuh, ada benda ni terkeluar. Saya ingat keguguran, dahlah first time pregnant. Lepas bleeding tu, tambah pulak dengan sakit pinggang tapi lepas check dengan klinik, bila scan jantung baby baik jer tapu klinik refer ke hospital. Kat hospital pun doktor scan, jantung baby okay jer. Doktor kata kemungkinan ni adalah ketulan darah beku sahaja sebab bila dipisahkan, dia cerai dengan baik. Doktor kata, kalau dia tak cerai betul, maksudnyer itu adalah ketulan daging. Mak mertua saya pulak pesan, ada orang memang akan bleeding masa kantung baby tu nak melekat lebih rapat kat dinding rahim. Kemungkinan itulah yang berlaku tapi apa-apa pun baik check dengan doktor dan scan jugak.

sy pun br shj keguguran ptg td sbb bleeding fh dkt seminggu..5w ++..minggu lps spotting pink2 je beberapa hari..gi klinik dktr scan xnmpk kntung suspek ektopik atau dh gugur..refer hsptl..kt hsptl dktr scan, speculum pstu br amik drh beta hcg..scan tvs lg skali kt mesin lain br nmpk kntung tp kcik..sptutnye hari ni dtg tuk amik drh beta hcg yg kdua tp ptg td dh kuar drh beku ketul2 & mcm selaput so sy rasa dh gugur..keguguran kali ketiga..sblm ni pun gugur sbb bleeding jg 😭

In sha Allah ada rezeki lagi. Kalau pernah pregnant and keguguran tu salah satu tanda yg kita dan suami tak ada masalah untuk dapat anak. Keguguran sebelum 13 minggu tak silap saya tu bermaksud kromosom tak sempurna. Kalau ia bertahan boleh jadi tidak sempurna kejadiannya. Sentiasa positive dgn ujian yg diberikan. In sha Allah rezekinya selepas ni ye. Saya pun pernah miscarriage and Alhamdulillah Allah bagi lagi rezekinya selepas 8 bulan miscarriage. Jgn putus asa ye 😊

Sy baru keguguran khamis mlm jumaat.keluar coklat dari hari rabu.khamis mlm start bleeding smpi takut nk kencing.setiap kali kencing keluar darah.pukul 1.30pagi start sakit pinggang teruk sgt .dkt pukul 3pg g hospital doc cek janin takda dah tinggal kantung jerpdhl belum keluar lg baby.lpstu doc cucuk ubat thn sakit n ubat muntah.4 pagi mcm tu tetiba keluar kantung sekali janin.Sedih sgt 3 bln da kandungan.Semoga awak kuat.Sy tgh berpantang esok nk berurut

Sama sis.. semalam baru gugur.. 2 hari lepas ada jatuh dekat tandas.. tapi tak kuat.. xde pendarahan.. so.. sy dgn suami fikir okay je.. tak check dekat dokter.. tetiba semalam gara2 angkat barang berat terus bleeding.. semalam betul2 mental tak okay.. rasa terkilan sangat2.. 7week dah.. first baby.. sedih sangat2.. tapi suami tenangkan padahal dia pon sedih.. alhamdulillah.. harini dah okay sikit.. semoga ada rezeki lagi lepas ni.. amin..

Waalaikumussalam sis. Banyakkan bersabar ye sis. Insya Allah akan ada rezeki utk sis nanti. Banyakkn berdoa. Sy pun ada pengalaman miscarriage 2 kali. Gugur dlm tahun yg sama 2021. Alhamdulillah rezeki bulan puasa tahun lps positif hamil slpas gugur kali kedua. Keluar la seketul zuriat pertama sy 1/1/2023 baru ni. Yg penting pantang baik2, berurut dgn bidan kg, dan jaga jarak utk hamil balik 3 bulan @ 6 bulan.

takziah sis. jangan sedih² ya. percayaada hikmah di sebalik ujian ni. saya dlu kandungan pertama gugur jugak 9w. sedih sangat. ni tgh mengandung anak ke5 dah. berderet pulak rezeki Allah bagi. Allah akan bagi pada masa yg tepat. sekarang fokus nak sihatkan diri betul² dulu.. nanti lepas 3 bulan cuba lagi. in syaa Allah ada rezeki sis lepas ni

Insha Allah ade rezeki Utk sis. Sy pn penah miscarriage thun 2021.mse 10week.buat D&c (cuci). Lps 6buln sy pergnat semula. Alhmdulillah 12hb Feb aritu sy dh selamat bersalin bby girl.insha Allah mne yg msh menunggu dikurniakn zuriat yg soleh solehah.

1y ago

Kes kite sama jgk la ☺️ sy pon pernh miscarriage hjg thn 2021 ms tu br 9week. Sy pon bt D&C jgk. Alhamdulillah lps 5 bln pregnant semula & 14/2 hr tu sy dh selamat lahirkn baby boy. In Shaa Allah klu dh rezeki xkemn kan sis ☺️ bykkn berdoa 🤲🏻 stp yg berlaku pasti ade hikmahnye 😌

jgn terlalu bersedih dear ..sis kena bersyukur Sebb ada anak syurga...sedih MMG lah sedih..MCM sy dua kali keguguran tapi Allah ganti kan balik..2021 sy selamat bersalin baby boy..now sy pregnant lagi baby 2023 alhamdulillah...sy doa kan semoga Allah tiupkan Malaika kecil dalam rahim awak Aamiin yra 🤲