NICU First Baby

Assalamualaikum.. alhamdulillah sy dh selamat melahirkan baby lelaki berat 2.97kg pada pukul 4.16am pada tarikh semalam (Khamis 9.07.2020). Walaupun gembira mndapat cahaya mata tapi sedikit agak sedih sbb baby dlm NICU, ada tak ibu2 yg ada pengalaman baby tak nangis masa mula2 kluar..? Minta share pengalaman.

6 Balas

wsalam..1st baby jugak.. baby sy nangis masa keluar, tapi pramatang.. 35 hari dekat NICU, 20 hari dekat Wad biasa.. lahir 1.305kg.. keluar hospital 1.91kg.. kena byk2 sabar, selalu p jengguk ank, sembang2 dengan ank..

4y ago

Sye 33mggu.. sbp nicu 2 knpe

bby sy pon cm tu mse mule2 lahir...5 hari jgk dlm NICU...tp skang syukur sihat walafiat...kuat kn semangat sis ngn pk negetive...bby ok selagi de doc ngn rsau ye sis... selamat berpantang...

4y ago

ye....skang da ok da...nk msok 3 bulan da...

hye, boleh tau perkembangan baby mcm mana x? berapa lama kena tahan di NICU? sbb baby sy baru lahir smlm pun sama kes dgn sis baby x menangis dan doc bgtau baby kurang oksigen.

4y ago

alhamdulillah..baby sy masih lg di NICU. hari ni hari ke3. masa tgk baby td sedihnyaa bila tgk baby penuh dgn wayar. di kepala, pusat, badan. tp ade prkembangan baby da boleh gerak kaki tgn. doakn baby sy cepat sihat ye.

Tahniah dan selamat berpantang. Juga semoga Sis kuat. InsyaAllah semuanya akan baik2 saja Sis jgn risau 😊

Tahniah sis.maaf sy x ad Pnglman. semoga baby baik2 aje dan sihat Aamiin.

4y ago

Trima kasih. Okay tak apa.. Amiin.. InsyaAllah..☺

alhamdulillah tahniah selamat berpantang