Loya tapi tak muntah

Assalamualaikum.. Alhamdulillah sekarang kandungan dah 9w1d tapi selalu rasa loya lepas makan, tapi tak muntah muntah. Nak makan pun kena fikir lama nak cari tempat makan. Kena masuk dengan tekak ? Tapi ada tak mommies yang loya tapi tak muntah muntah ? Ada tak yang mommies muntah-muntah juga selepas makan? bagaimana cara mommies stopkan muntah-muntah ni ya?

54 Balas

Normal sis ada yg sampai trimester 3 pun masih mabuk hamil. Makan biskut atau buah-buahan jgan biar perut kosong takut jd gastrik

4y ago

Normal eh..ok awak. Tqqqq 😁

sy mabuk all the way smpi beranak. siap lost 1 gigi geraham sbb terlalu banyak muntah,banyak benda takleh mkn especially susu.

4y ago

bleh je

Sama la ... Sy dah 8w ..rasa loya pagi2 dn lps mkn tapi xda smpai nk muntah .. sediakn asam dlm bag je klo rasa loya ..

Normal sis. Sy smp 4 bulan nak masuk 5 bulan baru stop. Lps tu 6 bulan smp 8 bulan morning sickness dtg balik.

Masa saya pregnant dulu pun selalu rasa mual loya tekak nak muntah tp tak muntah-muntah. Rasanya normal kot.

Sy kdg2 je gitu..sllu nya mmg muntah habis..perut kosong pn ttp keluar pahit2 tu😔😔menggigil 1 bdn dibuatnya

5y ago

hihi. yang lapar 24jam tu betul sangat. kena kerap makan kan. saya standby je buah jambu batu. sebab cepat kembung perut awal dulu 🤭

Sama je dgn saya sis... Drpd 7w smpai 11w..loya je.. Xmuntah pon.. Tpi bila muntah nonstop pulak jdinyaa

5y ago

oh.. start week ke berapa sis muntah ? 😅

Saya pun sama, selalu kena standby minyak angin letak kat hidung baru lega sikit, pastu mkn gula2 angin😆

5y ago

👍

Sama la sy skrg pun mcmtu..loya..tp x muntah..nak mkn apa pun rasa x slera...mulut rasa xsedap...

Saya pun loya2 tekak payau apa semua ada.. Muntah angin je..minyak angin senantiasa kat tangan..