Puasa Ketika Hamil

Assalamualaikum... Ade tak ibu2 kat sini pernah puasa mase Pregnant 7 bulan...? Akan memberi kesan utk baby ke..?

15 Balas

Kawan sy miscarriage sebab pulun nak puasa penuh. Disebabkan itu dari bunting pelamin, bertahun2 susah nak lekat. Better precaution kalau rasa kandungan lemah atau ada apa2 penyakit semasa mengandung cth HB low, anaemia dan sbgnya. Tak dosa pun ibu ngandung tak puase sis. Mmg Allah tak wajibkan puasa utk ibu mengandung dan menyusu kalau risau memudaratkan diri dan anak. Sekian.