Minum air gula

Assalamualaikum. Ada sapa2 tau x tips utk elak muntah smsa mnum air gula. Msuk mgu depan da 4kli repeat minum .. ?

36 Balas

air tu pada saya ok je takla teruk mana. Alhamdulilah mind set masa tu ok je, sekali teguk dah habis, suam2 lagi. Kalau pikir -ve je memang takut nk telan 😀

Sy baru lepas minum utk kali ke 2 28minggu..mindset air gula tu sedap n ok..2/3 kali teguk habiskan..insyallah boleh..yg penting mindset pkir postif je taw

saya rasa ikut awak jgk . kalau boleh hbis kan skli gus . try hbiskan . tp klau rasa nak mntah . better mnum slow2 . tarik nafas dlm2 . fikir positif je .

Kena mindset sis,pikir tu air gula je pun. Rasa dia sedap. Minum kena masa suam. Sekali teguk je,kalau berhenti minum mmg confirm muntah

sy bln lps mnum air gula sbb bert naik sekg dlm 2mggu..nurse bg air gula suam + ms tu mmg tgh lapar..so bole nk mnum tnp rsa muntah..

Tahan nafas, minum skaligus smpai hbis kalo bleh.jgn stop lama sgt. Lpas minum tu, tenangkn diri, berehat.kalo bleh tido, pi tdo sat.

Bayangkan minum air lain yg sis suka. Masa saya minum, saya bayangkan air fav saya. Pastu minum guna straw sbb terus masuk ke tekak.

Sy minum air gula awal bln3 aritu.. G kk awal2 pg dt air gula suam2 senang nk telan... 😅 😅 😅.. Alhamdulillah x de kencing manis

4y ago

Salam sis nk tanyr kali kedua sis da minum ke air gula??

Pegi klinik awal2 jadinya boleh ambik darah kali kedua tu cpt.. kalau klinik sediakan air gula yg panas lagi bagus.. 😁

Sy pulak dlm segelas tu 4 kali stop mnum..xpe lambat hbis pun asalkn x muntah..klau paksa mnum cpt2 nnt muntah pulak..