Minum air gula

Nak minta tips minum air gula untuk elak muntah sbb alahan masih kuat. Minum air kosong boleh muntah ini kan nak minum air gula. Minta tips ya

5 Balas

same. sy jenis alahan teruk yg mnum air kosong pun muntah. smlm minum air gula. pregnancy sblm2 ni pun mnum air gula. cara sy sbg org yg mmg ada alahan truk, pg2 tu sy akn mnum air masak, muntahkan asid dan bg perut xkembung dulu. mkn ubt tahan muntah. barulah p KK. sy mnum mcm biasa pelan2. xde kalut nk minum laju2 je. mnum xberenti ke. minum tutup hdung ke. NO! just you know yourself. kalau biasa mnum laju2 akan terus muntah mcm air paip, sila minum je mcm biasa. bab kepekatan yg sgt manis tuh, mmg kne tahan. boleh pening sgt. cpt2 masuk kereta dan baring. elak kan bnyk pergerakan. better tdow je.

Tey minum yg ada flavour..selalu KK boleh jew minum dekat klinik luar then bawak result pergi KK..tp ckp awal2 dgn nurse nk minum air gula dekat luar…klinik luar ada mcm2 flavour boleh pilih nk sejuk atau biasa..

aritu Kita minum tutup hidung then telan one shot non stop..then jgn lepaskn hidung dulu..tggu a few seconds..bru bukak..mmg works utk sy..kalau minum sikit2 xtutup hidung,mmg auto NK termuntah

minum terus sampai habis, jangan stop2 atau jangan minum sikit2. minum satu cawan sekaligus. siap2 bawak minyak angin, pastu kalau boleh tidur, tidur je lepas minum air gula tu.

Saya haritu macam tu jugak tapi saya beli air gula kat farmasi perisa strawberry sedap! Lagi sedap minum sejuk2. Macam fanta strawberry