Minum air gula

Assalamualaikum. Ada sapa2 tau x tips utk elak muntah smsa mnum air gula. Msuk mgu depan da 4kli repeat minum .. ?

36 Balas

kalu sy ak minum cpt tanpa henti.habis kan sekaligus ☺️tp 😣air gula mmg xleh bw bincang kan

5y ago

Sy pn xtau. Stiap kli sy mntah klu mnum air gula. Msti dy akan ckp. "naa buku awak. Awak bncang sndri la dgn nurse awak"

Alahai kesiannya... Next time minum tahan nafas k kurang sikit loya. Sy pon xsuke minum air gule.

Mindset diri sdiri.. Sy buat 3x tegoq bhenti sambung plk tp tahan nafas.. dh abes tenangkan diri

Bykkan mommy tgh minum air teh tarik kt kedai mamak.. Pergi ke kk awal supaya dpt air gula suam2

Minum masa suam2, kalau blh skali teguk je. Anggap mcm minum air suam je 😁

Minum trus sekali habiskn secawan.. Klo minum sikit2 tentu rasa nk termuntah...

Lepas mnum tu trus berkumur ngn air biasa..bgi hilang rsa air gula dlm mulut

Kene minum non stop..jgn berhenti slagi air xhabis..tu yg saya buat

Sy sorg je ke rasa air gula sedap.. Mcm x ckup pulak nurse bagi😂

5y ago

Same la sy, ari tu minum sambil Borak2 ngn nurse... Alhamdulillah OK je mnum, sbb sy dh biase minum ubat smbelit cair tu (lactul)... Ubat smbelit nie lg manis kaw2 dri mnum air gule... Hehehe

Mindset tu yg penting. Anggap macam minum air buah yg terlalu manis