keguguran

Assalamualaikom sy baru keguguran dan esok nk kna dnc...sy nk tnya pengalaman ibu²,,sapa2 yg pernah gugur n cuci dnc,,bpa lama ambik masa utk lekat balik ye??

25 Balas

Hi sis. Saya d&c last year November. Doctor saya beritahu lepas keguguran, Tunggu 3 bulan and try. Very high chance pregnant. I pun follow his advice. Now I have a healthy baby boy, delivered 9/12. 🥰 All the best sis.

Wasalam . .sye lps gugur 2thun lps 2 br dpt pregnant blk. .tp tnpa dnc. .klua complete. .2017 gugur. .ny 2019 br pregnant. .pon x duga sye pregnant ary 2.. .😘. . .skng da 28w.ape2 pon take care ye mommy. .byk kn bsabar. .

Akk gugur 6w..x cuci pun..gugur gtu jer..bulan 8 2018..ni preggy lg bulan 10 2019...lama sbb pas gugur kami merangcang dl..3 bulan terbaru ni kami rancang semula sbb umur dh meninggkat..

Sya baru keguguran 5/1/20..last period 1/2/20,bila da rasa lmbt period sya cek upt alhamdulillah skrg dah 5 mnggu 5 hari pregnt..smoga kndungan kali ni d lindungi Allah swt..aminn

Sy gugur ptma bln 9-2018...kua sendri, bln 11 -2018 prgnt lg..gugur lg ...hmpr n d&c...setahun jgk ... alhamdullilah bln nih sy dah 5mggu ...2020...doakn bby sy kuat....🤲🤲

Pon pnh alami dnc msa 2 kndungan baru 8w..sya keguguran bulan 2 bulan 5 sya prenant semula..alhamdullilah rezeki..skrg dh 35w4d..due date bln 1..doakn ya..

Saya dnc Disember 2012 usia kandungan 3bulan. Julai 2019 baru ada rezeki semula. Gap 7tahun. Sekarang dah 37minggu. Minggu depan insyaAllah ceaser.

Saya D&C bulan Jun 2019, raya Aidilfitri ke tiga. Kantung kosong. Alhamdulillah sekarang dah pregnant 7w. Sabtu ni scan, harap harap kali ni semua okay.

Sy kgguran pada 7/10/18 msa tu kndungn 7w.complete miscariage xkna DnC.lpstu sy ttc slma 8 bulan..Alhamdullillah now dah 28w2d.😍😘

Klo tau sis guguq brapa bulan, klo keciq lg x paya dnc, mnta obat peluntur ja, saya pon mcam tu, pastu x lama lekat balek, tunggu dalam 3-4 bln