Gugur dan period

Salam semua, saya baru keguguran sebulan lepas (14/7/2023), complete miscarriage tanpa dnc. Saya masih belum haid setelah keguguran. Sekadar berkongsi pengalaman, ada ibu² yg pernah keguguran.. bila dtg haid balik ya? Terima kasih kerana sudi berkongsi.

6 Balas

Hi saya baru gugur 4 hari lepas.. pergi emergency doc bg 2 minggu utk janin keluar sendiri tpinya balik2 tu pkul 3 pagi rasa sakit ya amat setelah 2 jam janin 11 minggu pun keluar sendiri.. so far harini darah masih keluar.. sakit perut beransur kurang.. saya hanya berehat dan berpantang.. sama macam sis saya tertanya bila darah ni akan kering dan bila period akan dtg period semula… mungkin kene tunggu darah ni kering dulu dan tunggu sebulan tgk mcm mne…

8mo ago

saya dnc 25/6..period selepas dnc 13/7...next period 15/8...after dnc darah dalam 3,4 ari jer...xbnyak...

saya bru juga keguguran 5/3/23 tapi dri jeguguran tu period saya tiap bulan dtg sekli bulan 6 tak dtg cek upt,naik samar2 syukur skrg da 11w,,,cuba sis cek upt

8mo ago

salam hai nak tanya , sis gugur baby berapa week ya ? turun sendiri or cuci or induce ya ? sis dah bukak buku pink ke ? saya pun tengah lalui situasi mcm sis ni

saya gugur 7w, 28 mac 2023, lepas tu saya period mcm biasa setiap bulan, n skrg sy pregnant balik dh 10w

saya gugur 1/5 , period blk 1/6 , next period 1/7 . tuptup 1/8 tkperiod dh. hehe dh lekat blk

8mo ago

insyaallah sis. jngn skip folic asid. saya gugur sbb kntung kosong. lpas gugur trus mkn iron folic amway dngn bioc amway smpai lekat semula

Sy dtg haid lepas sebulan gugur.

8mo ago

lps ggur, period on time, lekat semula. tp mmg ikut advise dktr..skurang2nya 6 kali cycle baru try balik.

Saya period lepas sebulan keguguran.

8mo ago

Saya pun risau juga mula2. Mungkin sbb saya pantang lama, makan benda panas, buah hari2 makan, jadi hormon tu okay. Tapi bulan kedua saya period sikit keluar brown2. Mungkin sebab bulan kedua saya dah start minum ais2, makan pun kadang2 xjaga. Bulan 3 alhamdulilah okay balik. Ting tong sikit hormon