Keguguran kli pertama

Assalammualaikum..mummies.. nk tnye if hrni i dnc/cuci hospital ataupun gugur sndri, esoknya boleh ke trus urut n bertungku? Or kna tggu dlu..Brapa mggu brpntang? Jwb baik2 ye Tq #ingintahu #gugur

2 Balas

Berpntang sis..mcm org bersalin..jga pemakanan pnting..klau plan nk cuba lgi sis kne tnggu min 3bln (nurse yg bgthu) or plg bgus 6bln utk kuatkn rahim (ni sy ade bca dr Dr)..urut n btungku xpasti la bila wktu sesuai..kdg seminggu rsa dh okay, tp sebenarnye TAK..rahim kita msih lemah,.sy gugur trim1, xleh berdiri lama, penat n skit kki..tu pon berbulan nk blh ke baik..sy tau msti dalaman blm pulih sepenuhnye…jdi sy tnggu 6bln utk rncang pregnant..Alhamdulillah genap 6bln ade rezeki lgi…acid folic jgn tnggal spnjng proses recovery

6mo ago

Aamiinn🤲🏻 Tq sis

xperlu pantang klu gugur 1st trimester. cukup dgn elakkan junk food / air manis.