Duduk rumah dengan mertua

Assalam...sapa pernah dduk dgn mertua? Sy dduk umah mertua, mcm2 jadi 😭😭 dia suka cari salah sy..suami sy plk bkn nak pujuk sy..dia bela lgi mak dia 😭😭 sy prnah bgtau nk sewa umah , dia ckp dia nk dduk dgn mak nye..xnk sewa umah...😭😭 Sy xtahan dh dduk mak mertua sy 😩😩

31 Balas

Alhamdulillah, sy sebelum kawen suami mmg pasang niat nak sewa rumah sendri,xnak duk rumah mertua.sbbnya ni la kebyakan akan berlaku antara menantu vs mertua.belum lagi ipar2 duai. kalau boleh suami xnak dorg tahu kelemahan atau keburukan kte,aurat dgn ipar nak jaga, biarla duk rumah kecik pun asalkan berasing.nasib baik suami jenis memahami. n sy pun sama2 la bantu pendapatan suami. duit sewa kami kongsi2 sbb ekonomi tgh xstabil.suami pun bukan jenis meminta2,sy sendri yg nak bantu.dlm hbungan jgn byk berkira ye,xsalah pun nak sama2 perfectkan sesuatu, bincang baik2. tu yg buatkan cinta tu berputik hari2 saling memerlukan,hehe. if mak ayah sakit boleh je dtg jenguk beli kesukaan dorg. melainkan org tua uzur sgt tu mmg ujian duk sekali,pahala besar Allah nak uji,byk bdoa n bsabar. mudahan kita semua dikeliliorg yg baik2..