Duduk rumah dengan mertua

Assalam...sapa pernah dduk dgn mertua? Sy dduk umah mertua, mcm2 jadi 😭😭 dia suka cari salah sy..suami sy plk bkn nak pujuk sy..dia bela lgi mak dia 😭😭 sy prnah bgtau nk sewa umah , dia ckp dia nk dduk dgn mak nye..xnk sewa umah...😭😭 Sy xtahan dh dduk mak mertua sy 😩😩

31 Balas

saya awal kawen dok ngn mertua. mulut dia... hmm bukan kita beranak dlm family depa. kita baru masuk. x give and take lansung. kena ikot dia ja. nasib la dh menumpang. kalau brg dia pesan kita cari xdak 3-4 hari tarik muka xsembang ngn kita. depa anak dia elok ja mulut. time anak dia xdak mcm2 kena sound. segala bnda kita buat xkena. pastu kita pndah dok asing pun dia kata kita dok hasut anak dia. anak dia xmau dok asing pun. sedangkan sbelum kawen anak dia mmg dok asing. rumah bujang depa sewa mbr2. xdok ngn dia pun. lanie dh 7tahun kawen dok asing dia ngn anak pmpuan dia sakit hati. sb depa xboleh control life kami laki bini. anak pmpuan dia maki saya mcm2 sb xduduk serumah ngn mak dia. sb lanie dia kena jaga mak dia. mak mentua saya sorg2. tapi anak pmpuan dia pun xmau ambik dia dok sekali dok paksa saya pulak jaga mak dia. husband saya xbg. sb dia taw mak dia mcm mn. kalau mulut dia ok xpa saya boleh jaga. mslh nya mulut dia tu. dh ckp suka pusing2. dgn org ni ckp mcm ni dgn org tu ckp mcm tu.. dh tu maki saya mcm2.. sekarang saya pregnant 8w tapi xbgtaw lansung dekat family blah husband. husband pun kata xpyh bgtaw..

2y ago

Bagus sis dan suami. Lebih baik diamkan diri, nanti lagi menjadi jadi. Sis jaga diri dan baby ya. Biar kita penting diri, sebab kita je yang tahu. Jangan berjumpa dengan orang yg menyakitkan hati kita dalam keadaan macam ni. Orang mengandung ni hati sensitive. Takecare ya sis