Duduk rumah dengan mertua

Assalam...sapa pernah dduk dgn mertua? Sy dduk umah mertua, mcm2 jadi 😭😭 dia suka cari salah sy..suami sy plk bkn nak pujuk sy..dia bela lgi mak dia 😭😭 sy prnah bgtau nk sewa umah , dia ckp dia nk dduk dgn mak nye..xnk sewa umah...😭😭 Sy xtahan dh dduk mak mertua sy 😩😩

31 Balas

saya hampir 5 tahun usia perkahwinan masih duduk gan mentua..alhamdulillah mentua baik n sporting,, kalau saya sakit dia suruh rehat n dia jagakan anak.. kalau apa² pergaduhan dia akan slh kan anak dia dulu.. dia xakan salahkan menantu dia, bagi dia anak dia bnyak kekurangan...lagi² xboleh pisah gan cucu dia...pernah cari rumah sewa masa kelahiran anak first..mentua saya menangis smpai merajuk dengan saya n suami ..lagi² baru dpt cucu dia ingat kami nak pisahkan dia dgn cucu...hihihi... dpt mentua baik pon rezeki...yang penting sma² bertolak ansur n menantu kene pandai amik hati..

2y ago

hihi kan sis....tpi saya situasi ada juga yang kdg² skit aty yang rasa nak keluar rumah..tapi bukan dgn mentua tapi dgn adik ipar..kdg² dia tahu kakak ipar ada 24jam kat rumah..,basuh baju pon nak harap kakk ipar ... kdg² kalau dah skit hati,kita basuh baju suami n mentua jee baju dia biar kan...kalau lelaki xpe ni perempuan...huhuhu .. kita pon dulu penah ank dara berkeja juga ,,rumah tetap kemas... kdg² dgn ipar yang belum khawin buat kita nak keluar rumah walaupun mentua baik sgat...