Ganti puasa

Assalam..nak tnye saya dh 16 minggu..tpi belum ganti puasa yg lpas..tpi perut tak boleh kosong mesti loya..lambat makan je mesti berangin pastu nk muntah..risau juga nk puasa..sebelum ni pernah gugur bulan 8 thun lpas .jadi risau jgk nk puasa..ape pendapat ibu2 yer??

7 Balas

kena test dulu sehari. pg2 sahur makan cukup (karbo/protein/sayur). then topup dgn susu & kurma. tgk sampai jam berapa boleh tahan. kalau ptg dah lembik nk tunggu berbuka tu boleh baring rehat. baby ok je takda masalah kalau kita dah makan cukup masa sahur. cuma perut puan la ok atau tak tu kena cuba dulu ya. sayang la kalau tak ganti nanti kena bayar fidyah & kena puasa juga ganti lagi.