fieza

assalammualaikum...tumpang tnye,ade tk sis2 yg mule2 minum air gula yg pertama sangkut?

9 Balas

Last week (9weeks2days) dh kene Minum Air Gula.result 3.9 & 7.9...so sangkut...esok kene BSP 😋..tapi tak sabar nak jumpa dietition sbb nak tau apa yg boleh dan tak boleh makan..since dh dpt call nurse hari tu,terus ubah diet lagi ...before minum air gula mmg dah amalkan susu kambing organik+air gau-air masak,no white sugar,sweet,fast food, cuna masih consume white rice 1 scoop sehari... Now,mmg lagi jaga,tukar wholemeal bread,organic whole rolled oat, dan lain lain saranan mommies disini and over youtube pun ada yg share resepi utk Gestational Diebeties ...

5y ago

And tukar brown rice.dah beli tadi.heheh

Sy awal2 buka buku pink masa 9w, trus nurse cakap kena minum air gula masa 12w. Sbb ada 3 risiko gdm. Bmi tinggi, mak ada diabetes dan pregnant umur lebih 25thn. Start drpd tu mmg sy kawal mkn. Dah minum haritu, Alhamdulillah tak sangkut gdm. Bacaan sebelum 4.0 selepas 6.1 so tak payah bsp. Nurse cakap nanti masa kandungan 7 bulan plak kena minum lg skali.

5y ago

🤗💖

Skrg sy 1st prgncy..Sy minum air gula mse 10w bulan puasa rtue sbb bmi lebih,umur 28 and sjarah keturunan ad kncing manis.sangkut bacaan lebih drpd 8.0.mgkin gara2 minum milo ais mse bbuka.skrg Alhamdulillah dh 21w tp tiap2 dua minggu repeat bsp

Waalaikumsalam..sy bru minum air gula klmrin..sangkut gdm..4.7 to 8.8 trus..next week kna buat bsp pla..harap2 ok lar..sis pun sangkut ka?

5y ago

Nor azni, semoga bcaan ok..sy next week bru bsp

Saya minum air gula isnin lepas... 9 week... Tapi kenapa nurse tak ada cakap apa2 ya.. Keputusan darah tu dapat bila?

5y ago

Kalau takde masalah rasanya nurse tak call..plg cepat pun one week after minum air gula if sangkut

sy sangkut msa 12 minggu...lepas minum 8.4..skng dh 29 minggu kena insulin..

kenapa saya minum air gula dah smnggu lbih xdpat keputusan apa2 lagi ye..

5y ago

Nanti next checkup bole tanya nurse result mgtt tu..

Saya😂 awal preggy dh sangkut.lepas minum gula 8.8.aduhhh

Sy 11w dh minum air gula.. Sangkut bacaan tinggi