Kencing Manis

Haii mummy nk tnye.. Kat sini ade x yg sangkut minum air gula... Kncing mnis.. Blh share tips pemakanan x..

7 Balas

Saya pernah. Kene kurangkan minum air manis, banyak mkn air Masak, makan buah sayur lebih , nasi better kurang kn kuantiti tp makan bila lapar. Better makan nasi beras perang. Saya amalkan alhamdulillah gula control tak kena kencing manis

sy on insulin & ubat... kurgkan karbo mcm nasi makanan bertepung yg ade karbo la sng cite & manis...kalo gdm xksah la madu ke ape sume xleh amik 😅

sy pun gdm jugak..sampai skrg 26w masih jaga makanan sis..mule2 ssh jugak ...trpaksa jugaklah...

sy gdm gak...sy buat nasi suku air masak je lbih xmkn coklat bnda2 mnis smua ..

Pemakanan , selalunya kena kurangkan makanan yg bergula

kn kurangkan makan bnde manis2,byk kan minum air masak

sis boleh ikut makan suku suku separuh