Mengesan kehamilan

Assalammualaikum Saya dah hampir 5 bulan kahwin, Mcm mana nak kesan tanda-tanda kita hamil? Melalui pembacaan saya, ada org yang tidak sedar diri pragnant, tahu2 period lewat. Selepas cek upt, baruah ada tanda2 kehamilan datang. Adakah perlu cek upt walaupun tiada tanda kehamilan (mual2, letih dll)? Saya agak risau nak buat aktiviti lasak/ bersenam, takut terlompat2 sikit. Blh mommy share pengalaman. Terima kasih

22 Balas

Sy pon tak perasan pregnant. Sbb sempat period 2minggu lpas kawen. Lpas pd tu, sblm period dtg kali ke 2, try cek. Positive. 😂 Rasa xselesa kt perut. Xde mual. Breast sakit. Cpt mrh, moody. 😂