Period lewat

Assalamualaikum tumpang tanya. Saya dah lewat period hampir seminggu, tanda-tanda awal kehamilan pun ada. tiba-tiba keluar keputihan coklat macam period, tapi tiada tanda2 period macam selalu. Adakah kmgkinan hamil pun keluar darah? Perlu tak buat upt lagi?

8 Balas

Kadang spotting mcmtu pun tnda2 awal kehamilan . Sma kes mcm sya dlu turun spotting koko .. berlarutan bebrapa hari & kuantiti yang sikit je .. check upt masih negative … after 2week lepastu alhamdulilah positive ❤️❤️❤️

7mo ago

Sebab saya ad ciri2 kehamilan yg lain , contohnya breast sya makin sakit kedua dua belah .. pelik sbb xpernah jd sblum ni .. yg ni lah yg paling ketara sangattt

Tanda hamil & period sama sis. Dan berubah2 juga tak semestinya sama dari anak dara. Hormon berubah2 sebab faktor usia dan mcm2 lagi. Sis try check upt dulu.

Nak period dgn nak pregnant simptom dia sama. DiSbbkn hormon progesteone. Kalau ada buat opk & period betul lewat buat je upt jangan tnggu dah.

saya pon MCM ni jugak keluar spotting coklat lpastu tarikh period lewat 5 hari cek2 pregnant alhamdulillah

xperlu tunggu delay lama2 cuba check. spotting / bleeding semasa hamil tak normal ya awak.

Kemungkinan hamil tu ada puan Apa2 pn cuba buat UPT test

sblum klua kputihan coklat tu ade wat test upt x?

7mo ago

try la buat...

baik terima kasih semua atas respon... :)