Doakan sy bersalin sebelum 4/12/21

Assalammualaikumm sy nk minta SEMANGAT dari ibu2.. skrg sy sedang mengandung anak no 2 , kandungan sy skrg masuk usia 39 minggu 1 Hari .. anak pertama sy Bru berusia 1 tahun 9bulan .. org kata kalau mengandung dekat senang bersalin .. tapi smpai ke harini xbersalin lagi .. sy Bru je lpas balik dari hospital sebab bukaan 2 cm Dan Ada lendir + darah .. admit 1 Hari je .. esok terus doc bagi balik sbb xde risiko kencing manis ,dari tinggi Dan lain2 .. lagipun rumah dekat.. tapi doc dah siap2 bagitahu sy .. kalau sy xbersalin waktu due ,sy akan dapat tarikh Seminggu lagi untuk serah diri .. doc dh siapkan surat utk serah diri kalau Lepas tarikh due date sy masih xbersalin lagi .. sy gemuruh Dan takut sbnrnya .. sy ikutkan takut kalau kena czer .. sbb sy tgok kak ipar yg czer ,kesian dia nk uruskan anak .. sy bersalin anak pertama secara normal + induce.. harap yg kedua ni normal jugak .. andai kata sy czer .. ibu2 doakan sy dipermudahkan urusan bersalin Dan dipermudahkan urusan menguruskan anak ketika berpantang.. sy amat risau skrg ni sbb air ketuban xpecah2 lagi 🤣 Masa anak pertama dulu sy induce sebab air ketuban pecah..

29 Balas

in syaa Allah moga sis dan baby slmat bslin dan tiada ape2 mslah..sllu doa yg baik..jgn stress..kuatkn smngat k..

insyaallah,moga dipermudahkan segala urusan sis, saya pun tengah membilang hari la nie,due date saya 19/12 nie..

3y ago

hehehe semoga urusan bersalin Kita dipermudahkan 🤲🏻

Tenang, Mudah-mudahan semuanya berjalan lancar dgn baik tanpa mudarat. All the best 👏👏💕

3y ago

Amin Amin.. tq puan

innshaAllah ,banyak kan cakap dengan baby,banyakkan jalan,yakin mintak supaya bersalin normal...

3y ago

semua sy dah buat sis.. tpi masih xde apa2 lagi .. bukaan 2cm dah seminggu .. tpi masih xbersalin lagi

InsyaAllah.. Moga dipermudahkan.. Banyak kan baca surah maryam..insyaallah..Allah bantu sis

3y ago

semua sy dh buat sis.. masih Belum tanda lagi baby nk keluar ..

InsyaaAllah semoga dipermudahkan urusan bersalin, dan berpantang Mama Ika, aamiin..🤲

3y ago

Amin Amin .. tq puan

In syaa ALLAH mg ALLAH permudahkn urusan b. Salin pn... Bykkn DOA...

3y ago

Aminn aminn 🤲 terima kasih puan

semoga Allah permudahkan , awk dah bersalin ke ?

3y ago

sama lah sis.. moga urusan Kita dipermudahkan 🤲🏻

Semoga Allah permudahkan segala urusan sis

3y ago

Amin Amin tq puan 🤲🏻

semoga urusan berslin sis diprmudhkan amin

3y ago

Amin Amin tq puan 🤲🏻