GDM

ASSALAMMUALAIKUM..HAI mummy semua, Nk tanya..ada x mummy2 yg ada masalah mcm sy ni.. Sy ada k.manis masa pregnant ank no.3 ni..anak no.1 & no.2 alhamdulillah xde pun k.manis ni? First time..sangkut masa mula2 minum air gula..masalah sy..bila nk ambik BSP esoknya (pkol 8pagi) mlm kena puasa kan..sy puasa & tiap kali bsp pagi (pkol 8pagi)mesti result tinggi..lebih dari 5.3..? result utk pkol 10pagi 2ptg & 8mlm alhamdulillah semua ok pulak..result yg 8pagi ni..padahal sy puasa mlm tu..ada x yg mcm sy ni? aduhai...kemurungan sy bila nk hadap bsp ni? T.kasih mummy2 semua⚘

17 Balas

Sis same mcm sy..preggy yg ktiga br de gdm..sis kn elakkan mnis 2,3 hr sblom bsp..mlm sblom puasa sis jgn mkn nasi..sy alhamdullilah kalo bsp 8am msih tkat 4.2-4.6