pntang

Assalammualaikum semua..ni first baby n sye nak thu cara pantang ibu yg kne ceaser..boleh share sikit x pengalaman ibu² semua..

2 Balas

Hye mommy.. tahniah dan slmt berpntg. .🥰🤗..first msty la kne pasti kn bhgian luka krg . .stiap kli lps mndy ke ape ke. .bia kn luka krg. .amik tisu n dap2 kn. .lps 2 bia kn tbkk kjp ..jgn tros ttp..utk pmknn bg sye. .sye xamik pati ikn haruan ke gamat ke x..sye mkn ikn haruan yg fresh buat sup atau blut 😁. .byk kn mkn syur. .dudk jgn trlalu bngkok. .tegk kn bdn skit .jgn spu ape2 ubt kt bhgian luka..utk dlm pntg jgn tlalu angkt kn tgn 2 sgt. .luka dlm msih lg bru. .utk 6bln prtma elak kn angkt2 brat. .sthun pon jge pmknn..kalo sjns bdn yg kuat bole je nk bedl mkn pape. Hehe. .slmt brpntg mommy. .🤗😍

Kalau Cara saya.bila pakai Kain sarung,saya akan ketatkan bahagian prut.sbb ia memudahkan saya berjalan n bangun.kurang ckit rsa sakit kt prut.saya bykkn makan buah Oren. Saya makan syur n ayam tapi saya masak rebus n sup. Tiap Kali lepas Mandi,saya Akan lap Luka bersih2 n sapu ubat luka.anginkan biar Luka kering.saya xberurut.anak 2 tahun Bru saya berurut