Pantang sendiri

Rmai x ibu2 kt cni yg terpksa plan pntang sndri... Sy dah la ank first.. Kne stnby kot2 kna pntang sndri.. Sbb pkpd kn selangor tkut nk rentas daerah pun x lpas.. Padahal umah mak mertua dkat je dlm 20 mnit.. Tp bnyk jln ttup n r/block.. Ape je yg kne stanby ye ibu2..

1 Balas

Hai sis, dah cuba tanya balai polis minta kebenaran & budi bicara rentas daerah utk berpantang? Saya merancang utk berpantang sendiri je walaupun pertama kali bersalin. Saya jenis tak suka mengharapkan orang sbb takut terluka batin. Janji ada suami tolong masa berpantang dh cukup. Saya cdg nk sediakan pakaian bayi, mandian bayi, pampers, set tanam uri, set berpantang & tuala wanita jika bleeding.

3y ago

Mak sis boleh minta kebenaran rentas daerah. Mcm mak saya pun lepas rentas negeri. Tp kena buat surat rasmi n bukti kehamilan sis yang dh dekat due.