Pantang larang untuk ibu menyusu

Hi Mommies, Nak tanya sye baru je habis berpantang hari ni hari ke 46 hari dah boleh ke mkn mknn bersantan? Boleh x mommies share apa yg boleh n apa yg x utk ibu czer dan menyusu. Thanks for sharing..?

1 Balas

Tak ada pantang larang. Makanan yg boleh dan tak boleh makan pon ikut badan kita. Kalau ikut hospital semua ok. Tapi mcm saya...kalau makan tembikai or kobis susu mcm tak mau keluar. Kalau makan jantung pisang dan minum susu walnut...sampai bengakak susu jadinya. Jadi semuanya trial n error.

4y ago

Oh smlm dye mkn petai kembung plak perut baby..