Masalah pembawa Talasemia

Assalammualaikum semua, saya nak bertnya soalan.. klau saya disahkan ade talasemia beta(pembawa) ade risiko ta kat bby dlm kandungn… saya dah 22 week…tekejut jugak dpat tau result nie.. patut mkn ape pun hb susah nak naik🥲

1 Balas

risiko tu mmg ada sis kalau mmg sah pembawa.. kena tahu jgk suami normal atau pembawa jgk.. kalau sama, lagi tinggi risiko tu.. cuma nak tahu baby ada tak talasemia kena tunggu baby keluar dulu tgk camne..