beta thalasemia trait

Ada ka ibu2 di sini yang pembawa talasemia tapi HB maintain setiap kali pergi klinik? Sy pembawa talasemia, buka buku mengandung waktu 9weeks HB 10.7 dan sekarang usia kandungan 19weeks HB drop 9.7 2minggu sekali pergi klinik.

2 Balas

Sama ja kita sis. Sy pun Hb x pernah 11. Waktu hamil ank pertama fikirkan anemia saja, hjung2 kehamilan baru dapat tahu pembawa talasemia sbb sy buat test di klinik private. Syukur suami sy normal. Sy sorg ja yg pembawa.

Hb sy pn x pernah sampai 11 skrg. Mungkin pbawa talasemia doc ckp. Terus kena suruh suami test talasemia nsb baik suami normal.